CRÒNICA LOCAL. Homenatge a Lluís Companys

Crònica local

Ahir feia 73 anys que Lluís Companys fou afusellat al Castell de Montjuic i un centenar de persones van acudir al monument al Tarròs per a retre-li  homenatge. L’acte fou institucional, amb parlaments de diferents autoritats representant cadascun dels estaments administratius; van intervenir i en el següent ordre: el Delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré; la Presidenta del Consell Comarcal de l’Urgell, Rosa Maria Mora;  el President de la Diputació de Lleida, Joan Renyé;  l’alcalde de Tornabous, Amadeu Ros i el Conseller de la Presidència, Francesc Homs; que ha encapçalat l’acte. També hi fou present una neboda de Lluís Companys.
 
A banda dels parlaments pertinents, l'homenatge  ha consistit en una ofrena floral a l'estàtua que presideix l'espai situat a uns metres del nucli de població i ha conclòs amb el cant de Els Segadors, acompanyats pel quartet Prysma. En acabar,  s’ha ofert xocolata desfeta i coca per als assistents.
 
Aquest acte es ve realitzant de forma ininterrompuda des del moment en què es va fer aquest monument  ja fa 33 anys que, tal i com va recordar l’Alcalde de Tornabous, fou iniciativa d’un grup de persones amb la col·laboració de l’Ajuntament del moment.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article