TRIBUNA. El pianista

Tribuna

Hi han persones que voldrien donar mitja vida per aconseguir el que altres han aconseguit i també, hi ha aquelles persones que van donar més de mitja vida per assolir els seus somnis.... a quin dels dos pertanys tu?

La sala de concerts estava completa, es més s´observaven ala part de darrere alguns assistents de peu, urgint la presència de l´artista; les butlletes s´havien esgotat un mes abans de la seva presentació; un dels millors pianistes del món era el protagonista de tan gran expectació.

A l´hora en punt d´iniciar, va aparèixer a l´escenari. L´ovació no es va deixar esperar; es va fer un profund silenci ,i sense més es van escoltar les primeres notes de la polonesa de Chopin. Conforme anava avançant en la seva magistral execució vam veure la transformació de l´artista, la passió anava creixent, el seu rostre manifestava una profunda concentració que es reflectia en cada nota amb una emoció que més semblés estar tocant amb el cor que amb les mans. La suor va cobrir el seu front la seva cabellera es fonia amb el ritme de la seva música. L´èxtasi en la part alta del seu concert no era exclusivitat de l´artista, els assistents estaven paralitzats i en els seus rostres es reflectia les passions que el mestre els transmetia. Amb el violent moviment final es va tancar la magistral execució, els aplaudiments van ser desbordants,el públic de peu llançava crits de goig i de felicitació. L´artista va haver de tornar a l´escenari en cinc ocasions més per rebre el tribut dels seus admiradors.

Ja una vegada al seu camerino,els més importants personatges de la ciutat van tenir el privilegi de saludar-lo personal ment, i entre ells,es trobava una distingida dama que va fer el següent comentari: “Mestre ,ha tocat en forma per altre magistral, jo donaria la meitat de la meva vida per executar un concert com vostè ho ha fet avui.”

L´artista humilment li va contestar-li: “Jo ja ho he fet senyora.”

L’admiradora va afegir: “Sé que s´ha preparat durant molts anys! Però expliqui, d´on li surt tota la força que vostè transmet?

“De la passió que sento pel que faig. Ella es la impulsora que em fa aconseguir tot en plenitud. Mai he pogut executar una peça si primer no la sento i quan puc assolir despertar aquesta musa màgica dins meu que es la passió, sé que toco, perquè la sento en l´ànima. De fet, no crec que res gran es pugui aconseguir sense ella; és la impulsora de la creativitat, és la font d´energia més poderosa que rau en el cor de tots els éssers humans.” contestà ell.

Atrevim-nos a reconèixer en nosaltres la passió que tenim dins per realitzar la millor obra d´art en la nostra vida, sentint el que som, tenint el que tenim i encara faltant-nos el que ens fa falta, per la passió podem brillar i fer la diferencia en la nostra llar, a la font laboral, en la societat. Si reconeixem aquesta passió en el nostre interior podríem fer-nos diferents i donar el millor sempre i ,no cada vegada que ens sentim alegres només. Ser millor cada dia no depèn del nostre estat d´ànim, depèn del que ens creguem capaços d´arribar encara malgrat les nostres limitacions. La passió activa el desig el ser millor , el culmina la nostra decisió.

A LA MEVA MANERA

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article