PÀGINA DE LES ENTITATS. "Boldú un poble, Boldú un sentiment"

Pàgina de les Entitats

Una imatge de la sessió d'escaneig de fotografies acompanyada de xocolata.
Una imatge de la sessió d'escaneig de fotografies acompanyada de xocolata.
El passat diumenge 10 de febrer a la plaça Major de Boldú es va organitzar una xocolatada popular per tal de recuperar la memòria històrica a través de les fotografies i documents que es guarden a casa; i gaudir-ne tots en una propera exposició.
 
Varem poder recollir unes tres-centes fotografies i documents que ens van aportar els veïns i veïnes del poble. Amb un escàner i un ordinador portàtil es van passar a arxiu digital i es van tornar els originals en paper als seus propietaris. Cal agrair la paciència i la dedicació d’entretenir-se a buscar i recuperar les imatges de tota una vida, de les generacions passades i presents, perquè les futures puguin tenir clar el que van ser els seus orígens.
 
La xocolata, boníssima, el pa torrat i el moscatell, van fer caliu mentrestant els comentaris, explicacions, anècdotes anaven circulant per la plaça i els de Tv3 feien un reportatge pel comarques.
 
Alhora es van vendre calendaris, imans, ... marxandatge de Boldú per tal de tenir una bosseta per poder organitzar esdeveniments per la Festa Major de maig. Recordeu que “Boldú un poble Boldú un sentiment” és un grup de persones amb empenta i ganes de fer coses; però alguns actes, la xocolata, la decoració, etc, necessiten euros per a no fer pagar entrada.
 
Cal seguir treballant, i per això podeu seguir aportant documentació, més vella o més moderna, fotografies de persones, sobretot de carrers, de festes i tradicions, . . . i deixar-les a algun membre del grup per a que les escanegi o enviar-les per correu electrònic a boldubisildu@hotmail.com.
 
Moltes gràcies i fins aviat.

Comentaris

Carles Vila Duart Boldú
1.

Instantànies per viatjar a través del temps i reviure relats oblidats, vivències úniques transmeses de generació en generació. Tresors heretats i emmagatzemats en caixes. Relats que demanen ser compartits. Fes parlar les fotografies!

Comenta aquest article